Je nieuwe huis is gebouwd op het licht…

De tuin op het zuiden laat veel zonlicht binnen. De grote ramen zorgen voor lichte kamers. De noordkant geeft bijzonder licht in de keuken. Zelfs in het souterrain is daglicht…

Waterrijk in Meerhoven, Eindhoven. Binnenkort worden hier zeven unieke huizen gebouwd. Huizen die doorlopen in het park. Daar voel je je vrij.

Ruimtelijk wonen, badend in het licht en met vrij uitzicht op het groen.
Dat is Luminous Living.

Waterrijk Eindhoven

In het stedenbouwkundig plan van Waterrijk is gekozen voor een ontwerp dat uitgaat van de kwaliteit van het bestaande. Op deze plek bevond zich een militair oefenterrein. De landschappelijke structuren die al aanwezig waren, zijn in het ontwerp zoveel mogelijk behouden. Camouflagebossen en boomsingels zijn onderdeel van de wijk en de krakelingenstructuur komt duidelijk terug in het stratenpatroon, het water en de sloten. Deze bestaande landschapselementen geven Waterrijk een uniek natuurlijk karakter. Elke woning in Waterrijk is verbonden met groen of water.

De verschillende ‘kamers’ of deelwijken van Waterrijk, die gebouwd worden op de voormalige open plekken van het bos, worden bewust niet of zo min mogelijk met elkaar verbonden voor de auto. Fietsers en voetgangers kunnen wel binnendoor.

Waterrijk maakt onderdeel uit van Meerhoven, dat uitgroeit tot een volwaardig gebied met prachtig landschapspark, winkels, basisscholen en tal van voorzieningen.

Luminous Living

Ruimtelijk, badend in het licht en met vrij uitzicht op het groen. Dat is wat wij, Bloom VastgoedCreatie en FAAM architects, voor ogen hebben gehouden tijdens het ontwerpproces van deze 7 woningen in Waterrijk, Eindhoven.

De woningen zijn stuk voor stuk uniek en ontworpen op hun specifieke plek in de tuin, met zicht op het park. Alle zijden van het plan voelen aan als voorgevels. Privacy, zichtlijnen en lichtinval zijn zorgvuldig afgewogen. De ruimtes zijn prettig van maat en leveren geborgenheid. Overal wordt met daglicht gespeeld. De gemeenschappelijke tuin voegt zich in het park. Het open en vrije karakter onderstreept de kwaliteit en ruimtelijkheid van de woningen.

De grens tussen binnen en buiten vervaagt. Dat wordt nog eens onderstreept in de patiotuin die op mooie dagen het kloppende hart in huis vormt. Speelse doorkijkjes en lange zichtlijnen maken dat je met iedereen in huis contact kunt maken als je dat wilt. Grote raampartijen, schuifpuien en (eventuele) dakterrassen halen het omringende landschap in huis.

LUMINOUS LIVING UNIEKE GROENBELEVING KLIK HIER